Bekijk alle blogs

Japan Live Blog - Dagelijks updates vanuit Japan

Vanaf 28 september dagelijks updates vanuit Niigata, Japan over de koi hunt van Koicentrum Sneek en Onlinekoiveiling.nl. Dagelijks zullen we hier een korte update gegeven van de belevingen en aankopen. 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de aankopen, klik hier om je aan te melden voor de WhatsApp groep, mét een speciale japanprijs.

Vrijdag 30 september 2022

Vandaag stond er een Shiro Utsuri mudpond op het programma. Een zware MUDPOND maar na 3 dagen gaat het al bijna vanzelf ;). Omdat er ook morgen nog een andere Shiro Utsuri vijver afgevangen gaat worden wachten we nog even met het maken van de definitieve selectie. 

Na het afvangen en selecteren zijn we naar Kanno gereden. Bekend om zijn Goshiki, Ochiba en toch ook wel hele goede Hi Utsuri. We hebben hier 10 vissen geselecteerd (2 zoekopdrachten en 8 voor de verkoop). Goshiki en Hi Utsuri maar ook Tancho Goshiki (moeilijk in deze kwaliteit te vinden) en Tancho Ochiba (zeldzame uitvoering). De koi zijn 35-40 cm en van een goede kwaliteit. Je vind ze hier.

Steeds meer kwekers staan op het punt van beginnen, dus na onze 1,5 week helpen bij Yagenji zullen er nog vele vissen volgen. 

Donderdag 29 september 2022

Vandaag wederom het afvangen van een mudpond op het programma, wederom een vijver met verschillende varieteiten. Het was een zware mudpond door de grote hoeveelheid klei die erin lag maar het eerste rondje leverde 61 van de 70 koi op. Na de tweede ronde nog eens 7. De 2 overgebleven koi worden er later door de kweker uitgehaald als de vijver verder is leeggelopen. 

We selecteerde uit de nieuwe lichting diverse koi, die we later deze week nog op de foto gaan zetten. De rest van de dag hebben we heel veel kwekers bezocht om afspraken te maken voor de komende weken, wat heel waardevol gaat zijn. 

We gingen ook langs bij de koi shop waar je traditionele spullen kan kopen die de kwekers ook gebruiken. We hebben 4 soorten, echte Japanse koi sokken en een voederschep op de foto gezet. Deze hebben we toegevoegd aan onze webshop. Je kan er dus 1 bestellen. Let wel, wanneer de koffer vol is die vol ;). 

Morgen staat er Shiro Utsuri op het programma. Mocht je nog op zoek zijn naar een Shiro, laat dan nog snel een zoekopdracht achter. Dan kun je hier doen. 

Woensdag 28 september 2022

Na een onrustige, korte nacht vertrekken we om 07:30 uur naar Yagenji voor het afvangen van de eerste mudpond. De eerste van het seizoen voor deze kweker. We vangen in totaal 2 vijvers af met ongeveer 70 koi. Hieruit selecteren we de 4 beste. Met 2 konden we een zoekopdracht vervullen, 2 zijn te koop. Een hele mooie Ki Kikukuryu en een Tancho Kikusui (deze komen morgen op de website 

Wil je een zoekpdracht plaatsen, klik hier.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe aankopen, klik hier (WhatsApp)

We zullen vanaf vandaag bijna elke dag een mudpond afvangen. Tot morgen.